Vy ste naša inšpirácia a motivácia zároveň!

Na mnohých stretnutiach, živých či online, ktoré s Vami absolvujeme sa dozvedáme o Vašich rôznorodých požiadavkách na tlačové prostredie. Častokrát hľadáme to správne zariadenie, ktoré splní či už technické parametre alebo špeciálne požiadavky na požadovanú kvalitu výstupu.

No nebudeme si nič nahovárať, téma financovania a ceny vo všeobecnosti je častokrát téma číslo jedna.

Položili sme si teda otázku …

“Čo je lacné?“

Jeden z hlavných parametrov na kúpu zariadenia cez internet, je aj pohľad na cenu zariadenia. A nejednému pozornému oku neujde následne pohľad na spotrebný materiál.

Preto sme dali na papier a do čísel porovnanie dvoch modelov.

V porovnaní sme sa zamerali na najpredávanejší model Canon i-SENSYS MF655Cdw a ako jeho náprotivok je model Canon i-SENSYS X C1333i.

Funkciaundefined
Canon i-SENSYS X C1333i
undefined
Canon i-SENSYS MF655Cdw
Rýchlosť tlače33 str./min. 21 str./min.
Rozlíšenie tlače1200 x 1200 dpi1200 x 1200 dpi
Kapacita papiera250 listov250 listov
Podávač dokumentovAutomatický, 50 listovAutomatický, 50 listov
Duplexánoáno
KonektivitaUSB, WI-FI, EthernetUSB, WI-FI, Ethernet
Dotyková obrazovkaánoáno

Pokúsili sa zamerať na užívateľa, ktorý sa rozhoduje zakúpiť multifunkčné farebné zariadenie do svojej kancelárie, úradu či pre menšiu pracovnú skupinu. 

Porovnali sme vstupnú investíciu na hardvér (samotné zariadenie) a následne na spotrebný materiál (laserové tonery). Porovnanie vstupnej nákupnej ceny pre jednotlivé zariadenia nájdete na našich stránkach www.cbcslovakia.sk.

Odpoveď na otázku, „Čo je lacné“ môžeme nájsť v nasledujúcom grafickom zobrazení.

Počítali s pravidelnou mesačnou tlačou 800 výtlačkov v priebehu 48 mesiacov. Do výpočtov bola zakomponovaná cena jedného výtlačku na základe cien tonerov (čierneho aj farebných), ktorú rovnako nájdete na našich stránkach.

Výpočet zahŕňa počiatočnú cenu zariadenia + kumulovaný náklad na spotrebu toneru.

No a k akému výsledku sme sa dopátrali?

Model Canon i-SENSYS X C1333i sa oproti modelu Canon i-SENSYS MF655Cdw oplatí už po 19tich mesiacoch prevádzky pri tlači len čiernou, ak využijeme farebné tlačenie tak sa zariadenie oplatí už po prvých 6tich mesiacoch. Pri bežnom využití na 48 mesiacov ušetríte cca. 32% nákladov pri čiernej tlači a cca. 40% nákladov pri farebnej tlači.

Takže, „Čo je lacné ?“. Na prvý pohľad kúpiť zariadenie s nižšou vstupnou cenou ale pri využívaní a tlačení, platiť viac za tonery.  A viete „Čo je lacnejšie?“ Zariadenie Canon i-SENSYS X C1333i je možné si prenajať. Tým rozložiť náklady, zabezpečiť servisnú spoluprácu počas celej doby využívania, teda 48 mesiacov.

Viac informácií o možnosti prenájmu nájdete v našom blogu ..Kúpa vs prenájom


Späť hore

Copyright © 2024 CBC Slovakia s.r.o. | Stránku vytvoril a prevádzkuje EWORKS.sk - tvorba www stránok a web aplikácií | Používaním týchto stránok vyjadrujete súhlas s použitím súborov cookies (viac info)